neděle 4. září 2016

Random post // dobroty, Labské léto, sever Čech, Vegg-go, Klatovy

Rozhodla jsem se prozkoumat Grébovku. Tradá. A příště ji projdeme celou, někdy až nebude stopadesát stupňů ve stínu. 
Největší dobrota z Dhaby. Ideální na úterní večer.

Má oblíbená kombinace hned vedle špagetové mánie. Zelenina- co dům dá a rýže.

Pidi kaktůsky už se zabydlely ve společném květináčku. Už jim sháním kamarády. Protože bazalka nevypadá, že tu s námi bude dlouhodobě...
Mám velkou radost z toho jak se nám to zelená. Za oknem máme květinkový dárek z Ústí a gerbera z farmářských trhů, co má neuvěřitelnou výdrž.


Jednou se vezu do Ústí po silnici. A panorama u nás na severu, jsou dokonalá. Lovoš, Milešovka, Kletečná, Radobýl.




Také jsem prvně ochutnala co dobrého mají ve Vegg-go. Zeleninové kuličky mi přijdou naprosto bezkonkurenční. Naprosto. A tedď doufám, že si dobře vzpomínám, ale přímo pod kuličkama je rýže s fazolemi jakože mexiko, potom pohanka s grilovanou zeleninou, trochu cizrny, černá čočka s brokolicí. Dokonalý hummus. 
Ta mistička mi přišla dost maličká, ale neměla jsem sebemenší šanci to celé sníst. 

Na jídlo jsme si odskočili z Labského léta. Prostě konec léta v Ústí. 
A co mě nejvíc nadchlo, byl Jelen! Před dvěma lety hráli v Ústí snad poprvé- co vím, a pod pódiem se pohupovalo pár lidí někdy v odpoledních hodinách. Teď? Byli hřebem večera, teda hned po Chinaski. Každopádně mě moc potěšilo je zas vidět naživo a moc moc jsme si to užili. Už jsem ani nechtěla vytahovat foťák, ale pak jsem si řekla, že u tuto radost se s vámi musím podělit. 





 Můj rychlý klatovský výlet.
Jen tak. Na otočku. V neděli večer jsem se kochala cestou z Plzně. Zbytek času jsem přelouskávala Coelhova Alef. Prošla jsem se po městě, zastihl mě aspoň desetistupňový výkyv počasí, noční bouřka a slejvák, ale suprrr.







Když jsem v úterý večer dorazila domů, čekala na mě čočka s kuskusem, přidala jsem kukuřici, které už jsem se potřebovala zabavit, Tudíž se z toho vyklubala spíš kukuřice s kuskusem, ale nevadí. Ještě se sušenými rajčaty to bylo naprosto skvělý. I Ruda si pochutnal a to už je (vzhledem k absenci masa) co říct!

Moje bazalka nepřežila skoro ani týden. Tak jsem se ještě snažila využít poslední zelené lístečky. Skvěle dochutily omáčku z domácích rajčátek s kostičkami tofu na celozrnných špagetách. 

 Palačinky ze sójového mléka a špaldové mouky s banány a marmeládou. Povedly se mi!

Co dům dal... banán + šťáva z pomeranče + ananas + mrkev + zbytek lesních plodů z mrazáku a chia semínka.

Jak tak na to koukám, docela výživný příspěvek, nemyslíte? 
Líbí se?